Kolinda, Gospa, popovi, HDZ, molitva i križevi - to je Škarin Facebook

Foto: Facebook

BIVŠI saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro jutros je uhićen pod optužbom za silovanje svoje zaposlenice u Autoklubu Siget. Škaro se prema dostupnim informacijama prethodno sklonio u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo također ima te pokušao mitom potaknuti zaposlenicu da odustane od optužbi koje je prijavila policiji.

Škaro je osvajač olimpijske medalje u boksu koji je 1990-ih bio jedan od sportskih miljenika Franje Tuđmana, zbog čega je i nagrađen mandatom u saboru od 1995. do 2000. godine te je dugogodišnji ponosni član HDZ-a, kao i prakticirajući katolik.

Sve to se najbolje vidi na Škarinom profilu na Facebooku koji se u velikoj mjeri sastoji od katoličkih memeova s porukama poput “Što se tiče sutrašnjeg dana znam samo jedno: Bog će ustati prije sunca” i čestitki za niz vjerskih blagdana.

No u svjetlu optužbi za silovanje još zanimljivijim se čine Škarine objave koje ilustriraju kako on vidi položaj žena u društvu - prvenstveno kao majke. Nema kraja slavljenja majčinstva i majki na Škarinom Facebooku, na kojemu se mogu pronaći parole kao što su “Majka može zamijeniti svakoga, ali nju ne može nitko!” i “Majčino srce je duboki ponor na čijem dnu ćeš uvijek naći oproštaj…”. 

Ipak, Škarin profil na Facebooku najviše otkriva da je ovaj poznati HDZ-ovac živio slatkim životom: putovao je svijetom, pohodio teniske turnire, bio pozivan na svečane domjenke na Pantovčak itd. Škaro se proteklih godina fotografirao u društvu najmoćnijih ljudi u Hrvatskoj, najčešće nasmijan i samozadovoljnog izraza lica.

S predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović Škaro ima više fotografija na svom Facebooku, od kojih je najsvježija od 23. srpnja ove godine. Škaro i Kolinda su se susreli na teniskom turniru u Umagu, a on je uz fotografiju objavio i status na kojemu stoji da se “osjeća pozitivno” i da je, prenosimo bez intervencija, “PREDSJEDNICA R.H. dr.sc.KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ,. velika je ljubiteljica sporta,. pa je tako posjetila i finale “ATP CROATIA-OPEN UMAG”!!!”.

Škaro se, doduše, malo preračunao jer Kolinda još uvijek nije doktorica znanosti.

Prije toga je Škaro bio u Kolindinom društvu tijekom domjenka koji je Ured predsjednice organizirao za Dan državnosti na Pantovčaku. Ovo okupljanje onoga što se u Hrvatskoj smatra društveno-političkom elitom Škaro je iskoristio da napravi dosta selfija u društvu “uglednika”. Može ga se vidjeti kako grli Željku Markić, kako se smiješi uz generala Pavla Miljavca itd.

Katoličke crkve su još jedna omiljena lokacija za fotografiranje u životu Damira Škare. Na Facebooku ima niz fotografija na kojima nosi križ, drži govor u crkvi, grli se sa svećenikom i slično. Vrijedi zabilježiti da je imao priliku fotografirati se s kardinalom Josipom Bozanićem, kao i sa šatoraškim popom Ikom Mandurićem. 

Škaro se na svom Facebooku pohvalio i fotografijama s premijerom Andrejem Plenkovićem, predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i mnogim drugim poznatim ličnostima. Čini se da nije bilo nikoga u HDZ-ovoj i klerikalnoj eliti tko je bio izvan selfie-dohvata ovog poznatog bivšeg boksača.

Bit će zanimljivo pratiti kako će svi oni reagirati na ozbiljne optužbe za silovanje zbog kojih je Škaro danas uhićen.


 

Pročitajte više