Kolinda je borgovcima rekla da vrate novac. Danas sjedi u društvu jednog od njih

Foto: Twitter (Hrvoje Krešić)

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je danas Međunarodni energetski forum "Energetska sigurnost u Hrvatskoj", u organizaciji konzervativne udruge Centar za obnovu kulture koju vodi Stjepo Bartulica, a Forum se održava uz pomoć američkog konzervativnog Heritage Foundationa iz Washingtona. U fokusu ove tribine je potpora za planirani plutajući LNG terminal te Inicijativa tri mora, koju su pokrenuli hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i poljski predsjednik Andrzej Duda.

"Litva već ima operativan LNG terminal čije iskustvo mogu iskoristiti druge zemlje. Poljska i Mađarska su također od ključnog značaja za širu strategiju osiguravanja jeftine i pouzdane opskrbe energijom srednje i istočne Europe", stoji u najavi Foruma na kojem će gostovati ministri iz Litve i Poljske, ali i saborski zastupnik Davor Ivo Stier.

 

U blizini predsjednice na današnjem Forumu našao se i odvjetnik Boris Šavorić, član samoprozvane grupe Borg iz Afere Hotmail. Podsjetimo da je svojedobno predsjednica Grabar-Kitarović zbog Afere Hotmail zatražila hitan sastanak s premijerom Plenkovićem i sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, a zbog toga je bila otkazala službeni put u Slovačku i Crnu Goru. U jednom od svojih javnih nastupa pred novinarima je pozvala savjetnike, članove skupine Borg, da vrate novac.

"Čast je važnija od novca", poručila je predsjednica. Je li te riječi ponovila danas odvjetniku Šavoriću na ovom Forumu, ostaje nam nepoznato. Naime, nakon što je od suradnika čula da bi je novinari mogli pitati o Šavoriću, predsjednica je liftom pobjegla u garažu.

 

Pročitajte više