Kolinda opet ide na utakmicu u Rusiju, sad tvrdi da je dobila službeni poziv

Foto: Pixsell/Igor Kralj

PREDSJEDNICA Hrvatske nije se zasitila nogometa na Svjetskom prvenstvu pa tako putuje i na utakmicu četvrtfinala između Rusije i Hrvatske.

>> Zašto je Kolinda upala u svlačionicu i grlila polugole nogometaše?

No baš kao i za put na utakmicu osmine finala između Hrvatske i Danske, o tome ne postoji nikakva službena obavijest. Najave o Kolindinom odlasku u Rusiju nema na službenim stranicama predsjednice, na Indexov upit o novom putu u Rusiju iz Ureda predsjednice ne odgovaraju, a predsjedničina glasnogovornica je - nedostupna.

Informacija o tome opet je puštena odabranim novinarima neslužbenim kanalima, ali za razliku od prvog putovanja, sada se u neslužbenoj informaciji s Pantovčaka ne navodi da predsjednice putuje "kao navijačica" i "o svom trošku", nego se tvrdi da je danas dobila poziv Ruske Federacije.

Kako javlja N1, Kolinda će se tom prilikom susresti s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom, koji će također biti na utakmici.

Ne zna se s kim ide i tko će joj platiti put

S obzirom na to da iz Ureda predsjednice ne odgovaraju na Indexov upit, nepoznato je tko će sve putovati s njom, koliko će ostati i o čijem trošku.

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović već je bila na utakmici osmine finala između Hrvatske i Danske. Iz njezinog ureda puštena je neslužbena informacija da putuje o vlastitom trošku, a poznato je da je Kolinda odletjela u Rusiju čarter-letom Hrvatskog nogometnog saveza, u društvu HNS-ovih direktora i HDZ-ovih političara, među kojima je bio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Njezin odlazak u Rusiju će, osim po nepoznatom iznosu koji smo svi zajedno platili za njezine troškove osiguranja, ostati upamćen i po neprimjerenom upadu predsjednice u svlačionicu naših nogometaša i grljenju polugolih reprezentativaca, čime se odmah pohvalila na svom Fejsu.

Pročitajte više