Žali li Kolinda što je bila predsjednica? "Prošlost se ne može promijeniti..."

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je s novinarima nakon skupa podrške Ukrajini u Zagrebu. Govorila je o tome vidi li se još u politici i hoće li se vratiti u političke vode.

Grabar-Kitarović je istaknula da politika nikada nije bila njezina posebna ljubav i da više voli ono što trenutno radi, a to je područje međunarodnih odnosa i geopolitika. No kako kaže, ne žali za pet godina provedenih na Pantovčaku kao predsjednica Hrvatske.

"Ne razmišljam u ovom trenutku uopće o politici i ne vidim se u hrvatskoj politici u ovom trenutku barem i ove godine. A što život dalje nosi… Uvijek kažem, nikad ne reci nikad. Ali to ne znači da nešto planiram nego ne želim da na kraju ispadne da netko kaže da sam lagala", poručila je Grabar-Kitarović nakon skupa, javlja RTL.

"Ne žalim zbog predsjedničkog mandata, prošlost se ne može promijeniti"

Bivša predsjednica kaže da ne žali što je pet godina provela na Pantovčaku. Prije četiri godine ju je s Pantovčaka ispratio aktualni predsjednik Zoran Milanović.

"Ne možete nikad žaliti za svojim životom. Prošlost se ne može promijeniti, ali na budućnost uvijek možete utjecati", izjavila je Grabar-Kitarović, prenosi RTL.

"Ovaj dan mi je posebno emotivan"

Grabar-Kitarović je u Zagrebu dala podršku Ukrajini na skupu obilježavanja druge godišnjice ruske invazije na tu zemlju. Bivša predsjednica kaže da je ovaj dan za nju posebno emotivan.

"Dvije godine koliko se ti ljudi bore, proživljavam i osobno kroz mnoga prijateljstva koja sam stekla. Imam aplikacije na mobitelu, znam i pratim svaki put kad je uzbuna. Netko je izračunao da su Ukrajinci otprilike 3000-4000 sati u gradovima proveli u podrumima i skloništima u ove dvije godine. To je nekoliko mjeseci izgubljenog života, izgubljena mladost", rekla je.

Pročitajte više