Kolinda premjestila Ured u Sisak, ali spava u Zagrebu

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović premjestila je svoj Ured u Sisačko-moslavačku županiju do petka.

No te dvije noći neće prespavati u Sisku, već će se svakodnevno vraćati u Zagreb, potvrđeno nam je iz Ureda predsjednice.

"Prilikom izmještanja Ureda predsjednice Republike predviđeno je da Predsjednica Republike svakodnevno putuje iz Zagreba i vraća se u Zagreb, kako zbog blizine Sisačko-moslavačke županije, tako i zbog unaprijed dogovorenih poslijepodnevnih aktivnosti u Zagrebu", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

>> Kolinda premjestila ured u Slavoniju, a spavala u Zagrebu. Gdje je tu smisao?

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Kolinda premješta Ured u drugu županiju i vraća se u Zagreb. U listopadu je preselila svoj Ured u Brodsko-posavsku županiju.

Isti dan je u rafineriji u Bosanskom Brodu odjeknula eksplozija koja se osjetila i u Slavonskom Brodu. Dok je gorjelo postrojenje u Bosanskom Brodu, a detonacija tresla Slavonski Brod, Kolinda je bila sigurna u Zagrebu, oko 190 kilometara dalje.

Kolinda se prvi dan svog boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji susrela s predstavnicima nacionalnih manjina, sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, s udrugama hrvatskih branitelja, s predstavnicima Sindikata naftne djelatnosti - Rafinerija Sisak te s predstavnicima udruga i građanima.

Posjetila je i Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu, kao i Opću bolnicu Dr. Ivo Pedišić.

Dan je završila posjetom općini Sunja, gdje se u Domu kulture Sven Lasta družila s građanima.

Pročitajte više