Kolinda se sastala s predstavnicima Slavonskog Broda, ali nije pozvala nikoga iz SDP-a

Foto: Pixsell/Ivica Galovic

KOLINDA Grabar-Kitarović sastala se u Slavonskom Brodu s predstavnicima Grada i Građanske inicijative za čisti zrak Slavonski Brod.


Međutim, čini se kako je Kolinda na sastanak u gradu zvala sve predstavnike Grada osim predstavnika iz SDP-a.

Dodatno začuđuje i činjenica da je predsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda, kojeg nisu pozvali, upravo iz redova SDP-a.

Ne znaju zašto nisu pozvani

Marta Luc Polanc, SDP-ova saborska zastupnica iz Slavonskog Broda nam je rekla kako je saznala za predsjedničin dolazak iz medija.

"Saznala sam da predsjednica dolazi iz medija, prije toga uopće nisam znala.  Nisam dobila službeni poziv i smatram da sam ga trebala dobiti. Ja sam i u Saboru pokrenula upravo to pitanje o čistoći zraka jer se inače SDP-ova vlada počela zauzimati za taj problem. Dolaskom Oreškovićeve vlade je sve bilo zaustavljeno. Da sam znala za dolazak predsjednice, odazvala bih se pozivu. Nemam saznanja ni ne mogu zaključiti zašto me nije zvala.", rekla nam je SDP-ova zastupnica.

Nisu bili u službenom protokolu?

Također, za komentar smo upitali i Roberta Lujića, predsjednika Gradskog vijeća Slavonskog Broda.

Dužnosnik za kojeg bi bilo logično da će ga pozvati, s obzirom na njegovu funkciju, također nije zaprimio nikakav poziv.

"Nije me nitko zvao. Nisam bio u službenom protokolu i nemam pojma o ničemu. Pretpostavljam da nisam u službenom protokolu jer to uvijek ide kroz protokol. Da su me zvali, naravno da bih se pojavio. Pojavio sam se i kod premijera Plenkovića kad me pozvao. Poštujem funkciju, nema to veze sa strankama.", rekao nam je predsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda.
 

Pročitajte više