Kolinda se u SAD-u susrela s američkom verzijom Nedrka Ilčića

Foto: Twitter

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović u Washingtonu se sastala s Marcom Rubiom, senatorom s Floride koji je od Donalda Trumpa izgubio u unutarstranačkoj kampanji za nominaciju Republikanske stranke na predsjedničkim izborima.

Iako je Rubio od početka bio jedan od favorita utrke, nije dobio značajan broj glasova republikanaca. Unutarstranačku kampanju je iskoristio za žestoke kritike protiv Trumpa, ali kada je ovaj izabran za službenog kandidata - aktivno se uključio u njegovu kampanju.

Dok je u Hrvatskoj uobičajeno da političari skrivaju od javnosti što rade, iako na bjelosvjetska putovanja troše stotine tisuća kuna građana, u Americi je suprotan običaj. Tako je o susretu s hrvatskom predsjednicom Rubio izvijestio na svojem Twitteru rekavši da su raspravljali kako produbiti zajedničke veze u suradnji NATO saveznica.

Protiv abortusa, Bog je stvorio zemlju, Bog želi da je zemlja što toplija...

Inače, Rubio je poznat po izjavama koje su kontroverzne čak i za američki pojam liberalnosti i slobode govora. Tvrdio je da trudnica zaražena zika virus nema pravo na abortus, čak i ako bi bilo jasno da će se dijete roditi s retardacijom. Ovaj žestoki kršćanin se usprotivio i vladinoj najavi smanjenja emisija CO2 tvrdeći da su takvi programi "protiv Božje volje" i da je globalno zatopljenje dobro jer "kao što svi znamo, Bog želi da zemlja bude što toplija".

Poznat je i po izjavi da ne zna koliko je zemlja stara da bi se kasnije ipak "sjetio" da je zemlja stara 4,5 milijardi godina te da to nije u suprotnosti s njegovom rimokatoličkom vjerom. "Ne postoji zannstvena debata o starosti zemlje, stara je najmanje 4,5 milijardi godina", rekao je za Politico.
 

Pročitajte više