Kolinda: Vječna slava Gojku Šušku

Foto: Facebook/ Kolinda Grabar Kitarović

DANAS se navršava dvadeset godina od smrti dugogodišnjeg hrvatskog ministra obrane Gojka Šuška, jednog od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

>> Prije 20 godina umro je Gojko Šušak. Da je poživio, bio bi optužen za ratne zločine

Šušak je neprijeporno kontroverzna figura novije hrvatske povijesti, kojega mnogi nekritički slave kao nacionalnog junaka ključnog za pobjedu u Domovinskom ratu, dok drugi ukazuju na to da je Ministarstvo obrane pod njegovim vodstvom bilo leglo kriminala te kako bi Šušak, da je poživio, najvjerojatnije završio optužen u Haagu za ratne zločine.

Predsjednica Kolinda očito spada u grupu ovih koji ga nekritički slave. Tako je popodne na svom Facebooku objavila fotografije sa Šuškova groba. Fotografije je pratio tekst u kojem veliča pokojnog ministra obrane.

"Vječna hvala i slava ratnom ministru Gojku Šušku. Vođen isključivo domoljubljem i vizijom slobodne i suverene Republike Hrvatske, vratio se iz iseljeništva te je kao jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana predano radio na ostvarenju te višestoljetne težnje hrvatskoga naroda. Dao je iznimni obol ustroju moderne Hrvatske vojske koja je postala temelj pobjede u Domovinskom ratu", napisala je Kolinda.

 

Pročitajte više