Komadina o krizi vlasti u Bakru - SDP za nove izbore

Predsjednik SDPove primorskogoranske županijske organizacije Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo, govoreći o krizi vlasti u Bakru, rekao da SDP ondje nije rušio vlast te da ne želi doći na vlast drukčije nego na izborima.

Komadina je rekao da sadašnja većina u bakarskom Gradskom vijeću ne jamči stabilnost te da ne bi bila vjerodostojna. Rekao je da će tu odluku županijskog SDP-a prenijeti bakarskom SDP-u, očekujući da odustane od pokušaja utemeljenja vlasti.

Zlatko Komadina je rekao da županijski SDP ne treba čekati odluku Središnjega državnog ureda za upravu, koji će donijeti odluku o načinu razrješenja krize vlasti u Bakru, ustvrdivši da to tijelo donosi uvijek tumačenja u korist HDZ-a.

Ocijenio je lošim da Bakar bude bez vlasti, navevši da nije bilo kupnje vijećnika ili prebjega, već da se nije mogla održati većinska koalicija pa su SDP-ovi vijećnici pokušali okupiti novu vijećničku većinu. Očekujem da će ponovljeni izbori u Bakru biti raspisani za travanj ili svibanj ove godine, dodao je Komadina.

U Bakru je nakon lokalnih izbora na vlasti bila koalicija HDZ-a, PGS-a i još triju nezavisnih lista. Kad su dva vijećnika s Nezavisne liste Silvija Bertonea istupila iz koalicije, sazvana je 29. prosinca sjednica Gradskog vijeća u kojem su s devet od ukupno 15 vijećnika većinu imali SDP, HSS, Nezavisna lista Marijana Losa i HNS-a, uz dva vijećnika koji su istupili iz vladajuće koalicije, Silvija Bertonea i Jurja Malnara.

Na toj sjednici nisu bili vijećnici do tada vladajuće koalicije, a Gradsko poglavarstvo je povuklo prijedlog proračuna te će po zakonu morati biti imenovan povjerenik za grad Bakar dok se ne raspišu novi izbori.

(Hhina) xdsil yvkn

Pročitajte više