Teže ozlijeđen jedan od dva školarca na koje je na zebri u Virovitici naletio kombi

DVA školarca ozlijeđena su u prometnoj nesreći u Virovitici kada je na njih jutros na obilježenom pješačkom prijelazu naletio 72-godišnji vozač kombija.

Dječaci su prevezeni u Opću bolnicu Virovitica gdje su kod 14-godišnjaka utvrđene teže ozlijede (prijelom ključne kosti i ozljeda glave), a kod 12-godišnjaka lakše.

Nesreća se dogodila na državnoj cesti D2, u vrlo frekventnoj Strossmayerovoj ulici, nešto prije 7 sati u vrijeme smanjene vidljivosti i na mokrom kolniku.

Iz Policijske uprave virovitičko-podravske, koja još nije objavila rezultate očevida, vozače i na pješake pozvali su na oprez.

"Pozivamo vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, a prilikom približavanja pješačkim prijelazima povećaju oprez, kako bi se mogli pravovremeno zaustaviti u slučaju stupanja pješaka na kolnik. Pješake pozivamo da obavezno provjere mogu li cestu prijeći na siguran način te da koriste svjetliju odjeću ili reflektirajućih dijelova odjeće u uvjetima smanjene vidljivosti", poručili su iz policije.

U povodu nesreće prvog dana škole u drugom polugodištu oglasio se i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. "Planiramo ukinuti pješački prijelaz koji se nalazi na križanju triju ulica i pomaknuti ga prema mostu kako bi pješaci bili što vidljiviji. Ali prometne nesreće se neće riješiti ako ne bude dovoljno pažnje svih sudionika u prometu", rekao je Ivica Kirin.

Pročitajte više