Komižanin pušten bez ikakve prijave, blokadom Modre špilje prizvao direktoricu Nautičkog centra

Foto: Čitatelj Indexa, Dalibor Urukalovic/Pixsell

TONI JONČIĆ, Komižanin koji je jučer ujutro blokirao ulazak u Modru špilju na Biševu, uspio je u svom naumu. Blokadu je organizirao kako bi privolio direktoricu Nautičkog centra na razgovor. Brigita Fiamengo sutra će se sastati s Tonijem i suprugom Zdenkom kako bi raspravili optužbu za malverzacije s kartama.

"Ni mi ne znamo kako su karte dva puta tučene. 99 posto sam uvjerena da je to nekakva namještaljka. Dvije kontrolorke u inspekciju je upravo vozio Toni na gumenjaku i nije nam jasno zašto su turiste pustili u špilju ako karte nisu bile u redu. Ne želim da nam zbog toga oduzimaju prioritetne karte. Uvjerena sam da je karte netko podvalio", kazala nam je Zdenka Jončić.

"Pustili su ga jer nije ništa napravio"

Otkrila nam je kako je njezin suprug jučer priveden u policijsku postaju u Visu. Dva puta je dao iskaz, iskaz je dala i direktorica Nautičkog centra, a i ona sama. Nakon svega, Jončić je pušten bez ikakve prijave.

"Pustili su ga jer nije ništa napravio. Brodice nisu bile blokirane u špilji, već ih je Toni pustio", kazala nam je Zdenka Jončić.

Brigita Fiamengo požalila se, pak, da su zbog Jončićeve intervencije imali veliku štetu jer su mnogi turisti odustali od posjete špilji.

Policija je inače pozvana nakon dojave da je Jončić zapalio da će zapaliti špilju, no supruga Zdenka kaže da je to potpuna izmišljotina. Pretražen je i gumenjak kojim je Jončić blokirao špilju. Nikakva kanta benzina nije pronađena.

Pročitajte više