komletinci: 11. obljetnica tragične pogibije hrvatskih branitelja

U Komletincima u općini Otoku u Vukovarskosrijemskoj županiji danas je obilježena 11. obljetnica tragične pogibije 11 komletinačkih branitelja.

Po riječima općinskog načelnika Josipa Šarića 4. prosinca 1991. zaustavljen je najsilovitiji tenkovski napad JNA i srpskih paravojnih postrojba na bosutskoj bojišnici u istočnoj Slavoniji.

Toga je dana prije 11 godina kod Komletinaca poginulo 11 hrvatskih branitelja, a na komletinačkoj bojišnici u bitkama je poginuo ukupno 41 branitelj, a tri se još vode nestalima. Među poginulima su i 22 pripadnika 105. bjelovarske brigade, zatim pripadnici 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, 3. i 5. gardijske brigade, MUP-a, postrojba HOS-a te civili koji su branili svoje mjesto.

Brigadir Stjepan Ivanić, ratni zapovjednik 105. bjelovarske brigade, podsjetio je da je u to vrijeme, kad je Vukovar već bio okupiran, neprijatelj na komletinačkom području imao pet brigada s oko 15.000 ljudi, a hrvatskih je branitelja bilo oko 2000 na bojišnici dugoj 42 kilometra.

Na mjestima pogibije te u spomen-parku vijence su osim pripadnika postrojba i rodbine poginulih položila brojna izaslanstva, među kojima predstavnici Vukovarsko-srijemske i Bjelovarsko-bilogorske županije predvođene županom Damirom Bajsom.

Vijence su položili i pukovnik Ivan Grčić, ratni zapovjednik 2. bojne 109. vinkovačke brigade, natporučnik Stjepan Topalović, ratni zapovjednik obrane Komletinaca, i općinski načelnik Josip Šarić.

Pročitajte više