Kompanović želi poništenje izvanrednog natječaja: Radi se o stranačkom uhljebljivanju SDP-a i SDSS-a

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Zajednice povratnika Hrvatske Josip Kompanović uputio je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću, potpredsjedniku Vlade i ministru regionalnog razvoja i fondova EU Branku Grčiću i ministru uprave Arsenu Bauku u kojem ih poziva da ponište "nezakonit i nemoralan" natječaj Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje za prijam sedam izvršitelja u državnu službu po izvanrednom postupku.

Kompanović u pismu navodi da je natječaj raspisan u utorak i postavlja pitanje je li u vrijeme kada je Hrvatski sabor raspušten, a Vlada obavlja tehničke poslove, dopušteno i zakonito primati nove državne službenike i namještenike i jesu li oni uopće potrebni, odnosno nije li riječ o stranačkom uhljebljivanju članova SDP-a i SDSS-a.

Posebno je kritizirao nelogičnost u natječaju da se za predstojnicu Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Mirelu Stanić Popović, inače visokorangiranu članicu SDSS-a, traži dvoje zaposlenika za poslove savjetnika za odnose s javnošću.

"Zanima nas hoće li prijam dvoje savjetnika za odnose s javnošću pridonijeti bržem rješavanju problema na područjima posebne državne skrbi, odnosno na ratom stradalim područjima", pita Kompanović.

Pročitajte više