Komšić: Da se ne lažemo, pravi pobjednik izbora u BiH je HDZ

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

ŽELJKO KOMŠIĆ, novi/stari član Predsjedništva BiH, govorio je za N1 o jučerašnjim izborima u BiH, novom mandatu u Predsjedništvu te očekivanjima od narednih dana. Komšić je poručio da je pravi pobjednik izbora HDZ BiH.

"Bio sam siguran u pobjedu i mislio sam da će se to kretati otprilike oko ove brojke, to možda bude malo više kada dođu glasovi iz dijaspore.

Vidjelo se od početka da je fokus kampanje bio u borbi Denis-Bakir, jedno vrijeme se malo ta slika zamutila, pa se činilo da je Schmidt svojim odlukama poremetio nit kampanje, ali se pokazalo da se sve odvija na tom fonu", rekao je Komšić za N1.

"Pravi pobjednik ovih izbora je HDZ, da se ne lažemo"

"Zapravo pravi pobjednik ovih izbora je HDZ, da se ne lažemo. Plus malo zacementiran ovom odlukom Schmidta. U ovoj situaciji, kakva je u Sarajevu, HDZ će biti u situaciji birati - na jednoj strani SDA, a na drugoj ova trojka ili kako god se zove. Cijena za onoga koga HDZ odabere bit će visoka. Bit će Izborni zakon, nastavak onoga što je HDZ tražio, da se i ubuduće Predsjedništvo uredi na način kako je HDZ to govorio", veli Komšić.

Upitan hoće li on promijeniti smjer, Komšić odgovara da se on "sigurno neće okrenuti zahtjevima HDZ-a". "Ako to znači da ne idem u vlast, ne idem u vlast. S ovom pameću i u ovoj situaciji, radije bih izabrao opoziciju. Ali nemojte me držati za riječ, kažem s ovom pameću", rekao je Komšić gostujući na N1.

 

Pročitajte više