Komunikologinja o Plenkovićevom govoru: Dobije se osjećaj neugode

Foto: PIXSELL/Slavko Midzor, Screenshot: Dnevnik Nove TV

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček je u izbornoj emisiji Nove TV analizirala govor Andreja Plenkovića nakon objave rezultata te je ocijenila da predsjednik HDZ-a nije prštao samopouzdanjem.

"To možemo reći jer ga pratimo čitav niz godina i znamo kako izgleda kada ima samopouzdanja i kad je siguran u sebe i ono što govori. Ovo nije bio pobjednički govor, ovo je daleko od trijumfa i proslave", rekla je.

"Gledajući ga dobio se osjećaj nelagode"

"Nekako ne možete ni zamisliti da će on nastaviti slaviti jer se, gledajući ga na pozornici i s drugim ljudima, dobije osjećaj nelagode. Kao da cijelo vrijeme čeka da ode", dodala je.

Kišiček je istaknula da je Plenkovića govor počeo kritikom na račun predsjednika Zorana Milanovića.

"Bilo je slično nekom predizbornom skupu"

"Uslijedila su nekakva opravdanja: Milanović je izbore stavio u srijedu, pa im onda nije bilo lako pa nisu mogli ovo pa nisu mogli ono. Unatoč svemu tome, oni su, tvrdi, dosegli neku veliku pobjedu.

Njegov govor je sličio nekom predizbornom govoru pa ste se mogli pitati koga on uvjerava da će Vlada donijeti stabilnost i sigurnost građanima. U publici su ionako ljudi koji su glasali za HDZ, a sad nije trenutak da uvjerava one koji nisu", napomenula je.

Pročitajte više