KONCERT HRVATSKOG KOMORNOG ORKESTRA U LUKSEMBURGU

Hrvatski komorni orkestar, pod ravnanjem Marka Čikeša, održao je koncert pred ispunjenom dvoranom gradskog kazališta u EschsurAlzettte u Luksemburgu, priopćeno je u petak iz Ministarstva vanjskih poslova. L



Izvedena su djela Kelemena, Chopina i Schuberta. Hrvatski skladatelj Milko Kelemen, koji je upravo proslavio svoj 80. rođendan, osobno je nazočio koncertu i premijernoj izvedbi svoga djela "Intonazioni poetiche". Izvedba Kelemenovog djela bila je popraćena dugim aplauzom luksemburške publike, koja je također toplo prihvatila glazbenike Hrvatskog komornog orkestra i njegovog ravnatelja.

Skladatelja Kelemena, ravnatelja Čikeša i ostale hrvatske glazbenike pozdravila je i koncertu nazočila veleposlanica Ljerka Alajbeg.

U mjestu Ettelbruck održat će se 2. travnja još jedan nastup hrvatskih umjetnika. Glavne luksemburške novine "Luxemburger Wort" popratile su gostovanje hrvatskog orkestra, a posebice skladatelja Milka Kelemena za kojeg je vodeći kritičar Loll Weber ustvrdio da pripada najizražajnijim suvremenim skladateljima.

(Hina) xpp ysv

Pročitajte više