Koncesija na plažu Zlatni rat dodijeljena tvrtki "Grabov rat"

POGLAVARSTVO Splitsko-dalmatniske županije na današnjoj je sjednici koncesiju na plažu Zlatni rat u Bolu na Braču dodijelilo općinskom komunalnom poduzeću "Grabov rat".

Odluka o dodjeli 12-godišnje koncesije prihvaćena je na prijedlog županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, koji je ponudu "Grabova rata" ocijenio najpovoljnijom od četiriju prispjelih na natječaj, jer odgovara svim propisima i gospodarskim zahtjevima pomorskoga dobra, a uklapa se i u plan strateškog razvoja države i Županije.

Iako je početna godišnja naknada za koncesiju u natječaju iznosila 387.724 kune, tvrtka "Grabov rat" ponudila je 1,103.305 kuna na godinu.

Najviše je ponudilo bolsko hotelsko poduzeće "Zlatni rat", 1,5 milijuna, no ponuda "Grabova rata" ocijenjena je boljom jer se uklapa u općinske planove, jamči zaštitu pomorskog dobra i otvara 30 novih radnih mjesta.

U obrazloženju odluke o dodjeli koncesije Poglavarstvo je navelo i kako je "Grabov rat", uz ostalu potrebnu dokumentaciju, dostavilo i peticiju Boljana i Splićana, te pisma potpore političkih stranaka, supetarskog gradonačelnika i načelnika bračkih općina u kojima se traži da se koncesija dodijeli upravo toj tvrtki.

To je poduzeće i u proteklu razdoblju upravljalo najpoznatijom plažom na Jadranu, nakon što je Županijska skupština prošle godine poništila natječaj na temelju kojega je koncesija bila dodijeljena metkovskoj tvrtki "Modulu", iza koje navodno stoji nogometaš Igor Štimac. Dodjela koncesije toj tvrtki izazvala je ogorčene reakcije i prosvjede mještana i općinskog vodstva i vodstava drugih mjesta na Braču.

Vodstvo "Zlatnog rata" već je bilo upozorilo kako će dodjela koncesije "Grabovu ratu" biti "politička i mutna" odluka Poglavarstva jer je, kako kaže, bolska plaža trenutačno najneurednija na Jadarnu, a željeli su joj vratiti stari sjaj u okviru "matičnog poduzeća".

(Hina) xdstr yvkn

Pročitajte više