Konjščina: Komunalcu deblokiran račun

RAČUN Komunalca iz Konjščine jutros je deblokiran nakon što ga je dvadesetak dana zbog duga blokirala Kreditna banka Zagreb.

Uprava i predstavnici suvlasnika poduzeća koji opskrbljuje plinom i odvozi smeće za više od 35 tisuća korisnika, nagodili su se s Kreditnom bankom Zagreb o vraćanju duga, zbog kojeg je račun i blokiran još 7. listopada. Kako je za Hinu izjavio direktor Komunalca Željko Stošić, KBZ-u, u vlasništvu Ivice Todorića, bit će uplaćena tri milijuna kuna. Zajam od dva milijun kuna Komunalac će podići u Privrednoj banci Zagreb, a milijun kuna si je banka već naplatila s računa poduzeća u tijeku blokade.

Komunalac Kreditnoj banci duguje šest milijuna kuna glavnice i još osam milijuna kamata za zajam koji je bivši diretor te tvrtke uzeo za zagorskog tajkuna Mladena Jakopca koji zajam nije vratio.

Korisnicima naših usluga je najvažnije da će plina biti dostatno za iduću zimu, a odvoz smeća također će biti redovit, rekao je Stošić. Kako je izjavio, u teškim pregovorima s KBZ-om htio je postići da više ne trpe potrošači i da 65 Komunalčevih radnika ne ostane bez posla. Sad kad je to riješeno, svakako ćemo pokušati smanjiti unutarnje troškove i redovito podmirivati obveze iz zajma, rekao je Stošić.

U javnosti se zadnjih dana spominjalo i da će Komunalac, odnosno građani plaćanjem naših računa, otplaćivati tuđe zajmove koji su uzeti u privatne svrhe. Komunalac je već podnio odštetni zahtjev sudu, no čeka se da sudbene vlasti proglase krivca ili više njih za dugove koje danas vraćamo, kazao je direktor Komunalca Stošić.

Na Općinskom sudu u Zlataru nastavlja se 25. studenog suđenje bivšem direktoru Komunalca Stjepanu Hajniću (49), koji je 1999. podigao prijepornih šest milijuna zajma za Jakopca, koji pak zajam nije vratio. Zbog poticanja Hajnića na zloporabu položaja i ovlasti optužen je i poduzetnik Mladen Jakopec.

Pročitajte više