Kontroverzna knjiga Nadine Trintignant među najprodavanijima

FRANCUZI su u knjižarama razgrabili kontroverznu knjigu Nadine Trintignant "Ma fille, Marie" (Moja kći, Marie), koju je autorica napisala nakon smrti kćeri, čiji je pratioc, francuski rock pjevač Bertrand Cantat u zatvoru u Vilniusu pod sumnjom da je odgovoran za njezinu smrt.

Knjiga od 160 stranica, objavljena 30. rujna, u kojoj se osamdeset pet puta rabi riječ "ubojica" za pjevača skupine Noir Desir, izazvala je prosvjede Cantatova odvjetnika i kritiku u tisku.

Francusko je pravosuđe na koncu odlučilo da će se u novim izdanjima knjiga tiskati s dodatkom u kojemu se upozorava da je Bertrand Cantat nedužan sve dok mu se ne dokaže krivnja.

Marie Trintignant je umrla 1. kolovoza u Parizu, gotovo tjedan dana nakon žestoke svađe s Cantatom u hotelskoj sobi u Vilniusu, nakon čega je pala u duboku komu. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila zbog teške povrede glave.

Bertrand Cantat izjavio je kako je njegova prijateljica pala dok su se svađali i da se udarila u glavu.

Rock pjevač koji je optužen za "ubojstvo" mogao bi dobiti petnaest godina zatvora. Naime, u optužnici stoji da je skrivio prijateljičinu smrt udarivši je jako nekoliko puta u noći s 26. na 27. srpnja. Marie Trintignant je tada u Vilniusu završavala snimanje televizijskog filma "Colette", u režiji njezine majke Nadine.

Litavsko pravosuđe je, na zahtjev glavnog tužitelja, Cantatu produžilo pritvor do 31. prosinca, dok se ne završi istraga.

Pročitajte više