Konzervativci napali Pupovca zbog Tita: "Sjeti se svih Bleiburga, Jazovki i Golih otoka!"

Foto: FAH

HRVATSKA konzervativna stranka danas se putem priopćenja za medije oglasila povodom izjava šefa SDSS-a Milorada Pupovca, koji se osvrnuo na povijesnu ulogu Josipa Broza Tita te na "Za dom spremni!" ploču HOS-a u Jasenovcu.

> Pupovac: Ploča HOS-a bit će maknuta iz Jasenovca, a Tito je jedan od najvećih državnika 20. stoljeća

Priopćenje HKS-a u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Hrvatska konzervativna stranka dužna je reagirati na izjave podpredsjednika i saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca izrečene na N1 televiziji, a vezano za ulogu Josipa Broza Tita te ploču HOS- u Jasenovcu.

Nepojmljivo je da danas, u 21. stoljeću, nakon otkrivenih činjenica koje su bile zataškavane tijekom komunističke Jugoslavije o diktatoru i zlotvoru Josipu Brozu Titu te njegovim zlodjelima nad hrvatskim narodom i drugim neistomišljenicima postoje pojedinci, poput gospodina Pupovca, koji smatraju da je ''Josip Broz Tito jedan od najvećih državnika koje je 20. stoljeće imalo''.

Posebice je žalosno da ovakve stavove zastupa osoba koja trenutačno obnaša dužnost Predsjednika saborskog odbora za Ljudska prava i prava nacionalnih manjina, budući da su upravo pod totalitarnim režimom Josipa Broza masovno kršena gotova sva ljudska prava.

Vrijeđanje žrtava

Poručujemo gospodinu Pupovcu da se sjeti svih Bleiburga, Jazovki, Golih otoka i drugih stratišta hrvatskog naroda za koje je upravo bio glavni i odgovorni Josip Broz. Ovakve izjave vrijeđaju sve nevine hrvatske žrtve, stradale upravo od režima Josipa Broza.

Također smo dužni osvrnuti se na izjavu dotičnog gospodina o micanju Spomen ploče poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu. Sramotno je da gospodin Pupovac traži skidanje ploče, uspoređujući istu sa režimom Nezavisne države Hrvatske, što je u najmanju ruku licemjerno. Radi se isključivo o postrojbi koja je u Domovinskom ratu bila jedna od najhrabrijih ratnih postrojbi koja je upravo pod sloganom ''Za dom – spremni'' izvojevala brojne pobjede  te se istinski dokazala u obrani Lijepe naše protiv velikosrpske i fašističke agresije od Vukovara pa do Dubrovnika.

Poručujemo profesionalnom Srbinu Pupovcu, da se napokon počne baviti istinskim problemima hrvatskog društva, pa i srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, a ne preko mrtvih skupljati jeftine političke bodove. Žalosno je, da gospodin Pupovac u 20 godina političkog djelovanja, bavi isključivo svojom samopromidžbom i truje hrvatsko društvo svojim neargumentiranim stavovima", stoji u priopćenju koje potpisuje Predsjednik Odbora za branitelje Hrvatske konzervativne stranke Predrag Mišić-Peđa.
 

Pročitajte više