Kopirao seriju CSI: Amerikanac silovao djevojku pa joj smjestio robiju za lažne pljačke

BIVŠI privatni detektiv iz New Yorka, 39-godišnji Jerry Ramrattan, mogao bi završiti i do 25 godina u zatvoru nakon što je osuđen za silovanje bivše djevojke te ju je još i lažno optužio za seriju oružanih pljački koje nije počinila.

Tužitelji su tijekom suđenja kazali kako je dijelove svoga plana Ramrattan "pokupio" iz popularne televizijske serije CSI. Tako je uspio "napakirati" svojoj bivšoj, 36-godišnjoj Seemoni Sumasar, nekoliko oružanih pljački koje se nikada nisu dogodile, zbog čega je ona u zatvoru prošle godine odležala sedam mjeseci. Tijekom svog boravka u zatvoru je bila rastavljena od 12-godišnje kćeri, piše Independent.

Zbog neplaćanja hipoteke ostala bez kuće

"Kako to nekome možeš napraviti? Kako nakon toga živiš sam sa sobom", kazala je nakon izlaska iz sudnice. "Mrzim li ga. Ne. Ogorčena sam, a ne želim biti ogorčena", kazala je Sumasar te dodala kako je sada svemu došao kraj. Bivša analitičarka Morgan Stanleyja i vlasnica restorana, je do svoga izlaska iz zatvora u prosincu prošle godine ostala bez kuće zbog neplaćanja hipoteke.

Tužitelji su na suđenju detaljno ispričali kako je Ramrattan došao do lažnih svjedoka koji su policiji kazali da su bili žrtve oružanih pljački koje je izvela njegova bivša djevojka. U jednom slučaju je na "mjestu zločina" ostavio metak koji je tamo bio da bi ga istražitelji pronašli. Jedan svjedok je kazao da se djevojka bila obučena u policijsku uniformu tijekom pljačke.

Naivni tužitelji

Amerikancima je ovaj slučaj zanimljiv i zato što se pokazalo kako tužitelji mogu biti naivni, jer su tako dugo vjerovali Ramrattanovoj priči, sve dok jedan informator nije otkrio istinu. Ramrattan je silovao bivšu djevojku 8. ožujka 2009. godine nakon žestoke svađe. Nakon što ga je prijavila, policija ga je uhitila, no i ubrzo pustila uz jamčevinu. Nakon puštanja je smislio "pakleni plan" za njezino smještanje iza rešetaka zbog lažnih pljački.

Pročitajte više