Koradin odvjetnik: Imao sam zle slutnje koje su se nažalost ostvarile

ZAGREBAČKI odvjetnik Željko Olujić, pravni zastupnik generala Ivana Korade, u razgovoru za Index je rekao kako je "cijelo vrijeme apelirao na, sada pokojnog generala, da mu se javi" te kako je "imao te zle slutnje koje su se nažalost ostvarile".

Olujić je istaknuo i kako mu je izrazito nelogično što je prvo ubijen jedan policajac, a potom je Korade izvršio samoubojstvo.

"Nelogično je, jer ako je htio izvršiti samoubojstvo, onda bi to učinio odmah. Možda je i istina ovo što kaže policija, međutim još nemam sve informacije", rekao je.

Upitali smo Koradinog odvjetnika je li Korade pokušao stupiti s njim u kontakt posljednjih dana. "Nažalost, nije. Da je, nadam se da bih ga onda i uvjerio u mirnu predaju", rekao je Olujić.

Nakon što su neki Koradini suborci spomenuli oboljenje od PTSP-a kao mogući razlog tragedije koja je potresla Zagorje, upitali smo Olujića, kao Koradina odvjetnika i prijatelja, za komentar toga. "Svakako da su vrlo veliki ožiljci ostali na generalu zbog rata. Znate, izgubio je i ruku. Svakako da je to imalo utjecaja na njegovu psihu i da je to moglo imati ulogu i dovesti ga u ovakvo, iracionalno stanje".

I.M.
Foto: Nacional

Pročitajte više