Korisnici nezadovoljni Amazonovim "ubojicom iPada": Kindle Fire je promašaj



AMAZON je svoj tablet Kindle Fire uoči njegovog plasiranja na tržište najavljivao kao "ubojicu iPada". Optimizam su u Amazonu prije svega temeljili na cijeni; Kindle Fire je s cijenom od 199 dolara više nego dvostruko jeftiniji od osnovne verzije Appleovog tableta.

Međutim, čini se da se i u ovom slučaju točnom pokazala narodna uzrečica - "koliko para, toliko muzike". Prema pisanju New York Timesa, brojni korisnici Firea izuzetno su nezadovoljni performansama Amazonovog tableta. Ovo su samo neke od češćih pritužbi: ne može se regulirati glasnoća zvuka, dugme za gašenje je vrlo lako slučajno pritisnuti, internetske stranice se predugo učitavaju, touch screen slabo reagira, nema privatnosti - svatko tko ga uzme u ruku može odmah vidjeti što ste radili...

"Korisničko iskustvo Firea je razočaravajuće loše. Mislim da će biti promašaj. Ne mogu nikome preporučiti da ga kupi", kaže Jakob Nielsen iz konzultantske firme Nielsen Norman Group u Silicijskoj dolini.

U Amazonu, međutim, tvrde da su izuzetno zadovoljni uspjehom tableta Kindle Fire, te tvrde da stalno moraju proizvoditi nove primjerke kako bi zadovoljili zahtjeve tržišta. No, točne podatke o prodaji nisu objavili. Skrivanje brojki za Amazon nije ništa novo; nisu nikad objavili ni koliko primjeraka osnovnog Kindlea su prodali.

Usprkos navodnom zadovoljstvu početnim uspjehom Firea, šefovi Amazona su, čini se, ipak svjesni da za poboljšanje postoji veliki prostor. Najavljeno je tako da je već počeo proces izrade "updatea" za Fire koji će korisnicima biti dostupan kroz dva tjedna.

Pročitajte više