Korupcija na fakultetu: Počelo suđenje profesorima, studentima i posrednicima

NA OPĆINSKOM sudu u Zagrebu danas je počelo suđenje profesorima, studentima, posrednicima i ostalima koje se tereti za kupovanje i prodaju studentskih ispita na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu.

Riječ je o drugom sudskom postupku pokrenutom nakon završetka istrage koju je USKOK prošle godine proveo u sklopu operativne akcije Indeks. Ukupno su optuženo 33 osobe od čega čak deset profesora, djelatnica studentske referade, 11 posrednika, devet studenata te otac i tast dvojice studenata.

Optužnica ih tereti za davanje i primanje mita, protuzakonito posredovanje i zloporabu položaja. To je druga optužnica za kupovinu ispita na Prometnom fakultetu. Prvom su prodekan fakulteta za poslovanje Dragan Badanjak, viši predavač Krešimir Somek te još 14 ostalih okrivljenika optuženi za ilegalne upise na Prometni fakultet.

Suđenje Badanjku, Someku i ostalima počelo je sredinom ožujka kada se jedino Somek izjasnio da se osjeća krivim za ono za što ga se optužuje. Među optuženima je i Mladen Budor kojega se tereti za posredovanje prilikom kupovine upisnica za petero studenata.

R.I.
Foto: Damjan Tadić / Cropix

Pročitajte više