Kosor jedan most gradi da bi se spojila s BiH, a drugi da bi je zaobišla

TURNEJA Jadranke Kosor danas je imala i jednu međunarodnu stanicu, kada je premijerka u poslijepodnevnim satima posjetila Orašje. Tamo je prisustvovala Gospodarskom forumu, gdje se susrela s predstavnicima općinskih i županijskih vlasti te posavskim poduzetnicima.

Ovom prigodom Kosor je kazala kako je mosta na Savi kod Svilaja najvažniji projekt Republike Hrvatske i BiH na sjevernoj granici. Napomenula je kako je prošle nedjelje označen početak radova na dionici autoceste koridora 5c do granice s BiH, a most bi trebao biti dio tog koridora. "Hrvatska je sve pripremila za gradnju novog mosta na Savi, i što se mene tiče radovi mogu početi već danas", kazala je poduzetna Kosor.

"Čeka se da se završi posao s bosanskohercegovačke strane. Vjerujemo da je to moguće i da ćemo za dva mjeseca početi graditi i taj most", kazala je nestrpljiva premijerka, koja bi vjerojatno sama otvorila radova i na ovoj strani, samo da joj se pri ruci našao koji kamen temeljac. Tako će hrvatski građevinci najesen paralelno raditi na dva mosta - jedan koji preko Save vodi u BiH, i drugi koji koji je preko Pelješca izbjegava.

Pročitajte više