Kosor najavila veliko pospremanje: Ne bojim se kritika i napada

"PROŠLA godina je bila teška, ali ni ova neće biti puno bolja", upozorila je premijerka Jadranka Kosor tijekom današnjega posjeta Vukovaru. Tijekom svečanog obilježavanja 20. godišnjice vukovarskog HDZ-a, premijerka je održala govor u kojem je naglasila kako priprema "veliko pospremanje" te da je u tome neće niti spriječiti, niti ustrašiti kritike i napadi.

"Nemamo vremena za čekanje", rekla je Kosor, govoreći o predloženom paketu mjera. Premijerka je objasnila da nakon predstavljanja paketa slijedi njihova razrada, pa stvaranje zakonskoga okvira za njihovu realizaciju, poput zakona o povlaštenim stopama, ali i ukidanja nekih povlaštenih mirovina.

Na listi "velikog pospremanja" Kosor je navela i velike novosti unutar ovlasti Ministarstva poljoprivrede. Ubuduće će se uvesti kontrola korištenja plavoga dizela kroz kartični sustav kako bi se spriječile zlouporabe.

Kosor je u Vukovaru naglasila i da nema odustajanja u oštroj borbi protiv korupcije, ali i da je uvjerena će Hrvatska početkom 2011. godine s EU-om potpisati pristupni ugovor. Za Hrvatsku to znači skori ulazak u EU, ali i financijski paket od 3,5 milijarde eura.

Pročitajte više