Kosor podržala Mesića: U službenim prostorima Vlade nema križeva

"PREDSJEDNIK ima pravo kad kaže da svatko u Hrvatskoj treba biti na svojoj poziciji i raditi u okviru svoga posla ili svoga poslanja, pa tako i biskupi", rekla je Jadranka Kosor u intervjuu za Globus i na taj način podržala inicijativu Stjepana Mesića da se križevi uklone iz škola i ostalih javnih ustanova.

"Kao što vidite, ovdje, u službenim prostorima Vlade, križeva nema", rekla je Kosor, a na primjedbu kako ih u školama i vojarnama ima premijerka je odgovorila da ipak treba voditi računa o svima kojima je namijenjen javni prostor.

"S Račanom bi surađivala bolje nego s Milanovićem"

Premijerka je govorila i o suradnji s političkom oporbom predvođenom SDP-om, a posebno je prekorila ponašanje Zorana Milanovića za kojeg kaže da s njim ne može surađivati.

"Zoran Milanović se ponaša u najmanju ruku neobično. Recimo, dogovorimo sastanak, a onda on ne dođe, nego mi preko medija poručuje: nemam s tobom o čemu razgovarati... Sigurna sam da bih imala puno bolje mogućnosti za suradnju s nekim poput pokojnog Račana", kaže Kosor.

"U Vladi moramo okupiti sve one koji nešto znaju"

Premijerka je također rekla kako joj članovi HDZ-a ne pružaju otpor u njenoj odluku da u Vladu uvede veći broj nestranačkih osoba. "Ima tu i tamo onih koji se pitaju zašto baš ti ljudi. Odgovaram - zato što moramo okupljati sve one koji nešto znaju", kaže Kosor.

Pročitajte više