Kosor se predomislila nakon razgovora s biskupom: Povlači se prijedlog Zakona o vodama!

"NEMA prodaje nacionalnih bogatstava. Nema privatizacije HEP-a, neće biti ništa ni od privatizacije i prodaje Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor gostujući u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada" dodajući kako bi uskoro Vlada trebala povući sporne prijedloge izmjene Zakona o vodama.

Kosor je potvrdila da je razgovarala s biskupom Košićem kao i s ministrom Božidarom Pankretićem te da bi krajem tjedna Vlada mogla povući sporni zakon o Hrvatskim vodama. To bi u konačnici moglo značiti kako Vlada odustaje od projekta trgovačko društvo Hrvatske vode.

Podsjetimo kako je Vlada u hitnu saborsku proceduru i bez javnog natječaja uputila Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama te Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva. Mnogi kritičari govori su kako su ove izmjene prvi korak prema privatizaciji Hrvatskih voda, a u konačnici bi građani izgubili kontrolu nad poduzećem koje upravlja našim vodnim resursima.

Pročitajte više