Kosor: Slučaj "lipicanci" pokazuje da su mnogi za uštede, samo ne na njima

SA DANAŠNJE sjednice Vlade je Jadranka Kosor poručila da nitko neće odvesti lipicance iz Đakova te da je to slučaj nerazumijevanja Vladinih odluka.

"Nitko neće odvesti lipicance iz Đakova ni ugroziti opstanak ove ergele", kazala je Kosor i dodala kako je tu riječ o racionalizaciji. "Vodit ćemo računa o svemu i svima, a posebno o ponosu svih građana Hrvatske, a to su ergela u Đakovu, ali i ergela u Lipiku", kazala je Kosor i dodala da ćemo goste u Hrvatskoj voditi i u jednu i u drugu ergelu, u slučaju da će to željeti.

Kritičari nezadovoljni kad se štedi na njima

Prigovorila je kritičarima, koji su ovaj puta bili iz Đakova, da od Vlade zahtijevaju racionalizaciju, ali su nezadovoljni kada se štedi na njima te podsjetila kako je ovo mjera iz Vladinog Programa gospodarskog oporavka. Vlada očekuje da bi spajanjem dvije ergele u jedan Centar za konjogojstvo mogli uštedjeti znatna sredstva.

"Moguće su uštede i do 20 posto", kazao je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Stjepan Mikolčić. Današnja sjednica Vlade je počela minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje te je premijerka iskoristila da svim građanima čestita sutrašnji Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti.

Hrvatski građani imali pravo osloboditi zemlju

Još je jednom ponovila kako je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski, a hrvatski građani su imali pravo osloboditi zemlju. "Takva osloboditeljska akcija je i Oluja, njome je pobijeđena agresorska politika Slobodana Miloševića i to su činjenice koje moramo pamtiti i braniti", kazala je Kosor.

Pročitajte više