Kosoričina nova retorika: Tko govori protiv Vlade, ne želi da Hrvatska uđe u EU!

"SVAKO blaćenje i podcjenjivanje Vlade samo stvara štetu", požalila se Jadranka Kosor novinarima u Dubrovniku gdje je došla sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada. Posjet je iskoristila da se novinarima pojada na oporbene političare koji je nikako ne prestaju kritizirati.

"Otrovne strelice koje stižu iz oporbe su ubojito oružje kojim se želi poniziti i obezvrijediti svaki rad Vlade. To je potpuno neshvatljivo i jako štetno. Stvara se dojam kao da oni uopće ne žele da Hrvatska uđe u Europsku uniju", kaže Kosor koja je očito razvila novu retoriku - dizanje glasa protiv Vlade je i glas protiv EU!

Premijerka tvrdi da 2011. neće biti izgubljena samo zato što je izborna godina. Što je, uostalom, već ponovila nebrojeno mnogo puta i svaki put je zvučalo kao predizborno (ilitiga kampanjsko) obećanje. "Nama je na prvom mjestu završiti pregovore s EU. Tek nakon toga ćemo brinuti o kampanji", tvrdi Kosor.

Oporbi je poručila da svađe i uvrede neće ni na koji način poboljšati situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi. "Ne možemo na taj način omogućiti građanima da bolje žive. Svakodnevne uvrede i govor mržnje me čine nesretnom jer svima štete. Ostavlja se jako loš dojam, kao da odvlače Hrvatsku od povijesnog cilja ulaska u EU", ponovila je Kosor i zaključila: "Onaj tko drugog vuče po blatu na kraju sam tamo završi".

Pročitajte više