Kostadinović pred sucem priznao da je zgazio 14-godišnjaka i pobjegao s mjesta nesreće

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se noćas dogodila u mjestu Vrhovine poginuo je 14-godišnji dječak. Prema prvim informacijama, dječak S.B. je poginuo u Vrhovinama pored Slavonskog Broda jutros oko 3 sata kad je na njega naletio osobni automobil.

Automobil je dječaka koji je bio na putu prema kući srušio i na mjestu usmrtio. Neslužbene informacije ukazuju da je dječak inače iz Slavonskoga Broda, ali je u Vrhovine došao na praznike kod bake. U trenutku nesreće dječak je bio na putu kući od djevojke. Neodgovorni vozač, 18-godišnji Milenko Kostadinović, je pobjegao s mjesta nesreće.

Ipak, prema dojavama mještana Vrhovina, policija je tražila vozača bijeloga automobila Yugo koji je protekle noći divljao po selu. Upravo ti podaci su bili presudni u pronalasku nesavjesnoga Kostadinovića koji je vidno alkoholiziran srušio mladića i pobjegao. Policija je osumnjičenoga privela i odvela u bolnicu gdje mu je uzet uzorak krvi za utvrđivanje koncentracije alkohola. Uzorak je poslan na analizu u Zagreb. Kostadinović je poslijepodne priveden Istražnome sucu.

Nesreća se najvjerojatnije dogodila oko 1 sat poslije ponoći, a mladić je pronađen u kanalu oko 6.45 sati. Sa Kostadinovićem su se u Yugu vozila još dva mladića, koji nisu smatrali kako treba stati i pomoći ozlijeđenom. Mladića je Kostadinović udario nedaleko bakine kuće te ga od siline udarca odbacio u kanal pored ceste.

Kod suca za prekršaje je Milenko Kostadinović priznao kako je oko 1 sat u noći udario "u nešto", točnije u čovjeka. Rekao je kako je u panici i preplašen, zajedno sa još dvoje vršnjaka u automobilu, odlučio prikriti zločin. Večeras je prepraćen u požeški zatvor. Dvojac koji je bio s njim u automobilu očekuje kaznena prijava zbog prikrivanja nedjela.

Pročitajte više