Plaćamo pretplatu, a Kovačić skriva koliko je HRT platio Mirjani Hrgi i Željki Ogresti

Foto: HRT, Hina, Youtube, Index

"PONAŠALI su se kao pijani bogataši!", bio je komentar v.d. ravnatelja Siniše Kovačića kada je nedavno objavio podatak koliko je HRT plaćao za vanjsku produkciju.  Kovačić je objavio te podatke opravdavajući ukidanje satirične emisije News bar otkrivši da je za 11 epizoda trebalo biti isplaćeno ukupno 2,3 milijuna kuna ili oko 209.000 kuna po planiranoj epizodi. Isto tako govorio je rastrošnosti bivšeg režima Gordana Radmana.

> Odvjetnik: Hrgi nisu poznati uvjeti ugovora i honorar za prikazivanje filma

Za svoje produkcije - muk

Danas kada smo HRT službeno upitali koliko su izdvojili za novo kupljene vanjske produkcije Željke Ogreste i Mirjane Hrge, rekli su nam da je taj podatak - tajan.

Naime, HRT je danas najavio kako kreće emisija Željke Ogreste. Riječ je o talk-showu pod nazivom  "Dva : jedan u gostima". Emitirat će se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) ponedjeljkom u 20 sati, a riječ je o  tridesetminutnim emisijama produkcijske kuće Castor Multimedia, u kojima će autorica ugostiti brojne hrvatske vrhunske sportaše.

Isto tako, potvrđeno nam je kako je HRT otkupila i emitirala dokumentarni film "Prvi put" autorice Mirjane Hrge, koji je emitiran 4. kolovoza 2016. na Prvome programu Hrvatske televizije. "Prvi put" je dokumentarni film koji govori hrvatskoj rukometnoj generaciji, koja je osvojila prvu zlatnu olimpijsku medalju za hrvatski sport prije točno dvadeset godina na Olimpijskim igrama u Atlanti.

Kod News bara je moglo, kod Ogreste i Hrge ne može

Navodno je dogovorena cijena jedne emisije Željke Ogreste 78 tisuća kuna plus PDV, dok je Hrgin film plaćen više od 60 tisuća kuna. No, kada smo HRT upitali za potvrdu te informacije, ostali smo bez odgovora.

"Hrvatska radiotelevizija, zbog natječaja koji su u tijeku, ne može iznositi podatke o cijeni dvaju spomenutih projekata, ali ističemo kako su ugovorene cijene ispod razine cijena za slične dosadašnje usporedive projekte", rekli su nam s HRT-a.  Kod objave cijene za emisiju News bar to nije bio slučaj. 

HRT se financira pretplatom, a upravo je nevjerojatno da institucija koju plaćaju građani ne želi dati troškove na uvid. Gotovo ništa na HRT-u nije dostupno javnosti, a većina odluka krije se frazom "poslovna tajna".

Pročitajte više