Kraj Slavonskog Broda nasilnik koji boluje od PTSP-a susjedu i njenog psa ubio vilama

JUTROS su u obiteljskoj kući u Starom Topolju pokraj Slavonskog Broda pronađeni mrtvo tijelo 52-godišnje Štefica Krajnčec te lešina njenog psa. Policiju su pozvali zabrinuti susjedi koji 52-godišnjakinju nisu vidjeli još od utorka, a iz njene su kuće osjetili snažan smrad.

Potvrđeno je kako je riječ o nasilnoj smrti, a kraj mrtvog tijela nesretne žene su pronađene vile kojima je ubijena. Njen pas je pronađen ispred kuće, prekriven daskama. Policija je navela kako je nesretna žena mrtva najmanje dva dana.

Na obavijesni razgovor je policija privela 50-godišnjeg mještanina, s kojim je navodno nesretna žena bila u sukobu. Muškarac je od ranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju, a prema pričama mještana, koje je često maltretirao, obolio je od PTSP-a.

On - nasilnik koji je maltretirao sve oko sebe, ona - mirna, tiha i povučena žena

Susjedi su ispričali kako je Štefica bila mirna i tiha žena, koja je živjela od male mirovine zarađene u Hrvatskim poštama te od pomoći susjeda koji su joj donosili hranu. Suprug joj je preminuo prije 15 godina, a bolesni sin je smješten u udomiteljsku obitelj kraj Požege.

"Zadnji puta smo se vidjele u utorak tijekom dana, kada je obećala doći u srijedu ujutro na kavu. No, nije je bilo, ali sam mislila da je možda otišla na groblje. U petak navečer uobičajeno sam joj ostavila hranu na prozoru, ali sve je bilo zatvoreno. Kada sam jutros ustala vidjela sam da hrana još stoji na prozoru. Prišavši kući osjetila sam smrad, vidjela sam mrtvog psa i sve mi je to bilo sumnjivo te sam odmah pozvala policiju", ispričala je Jutarnjem listu Šteficina susjeda Gordana Smolčić.

I dok za Šteficu susjedi imaju samo riječi hvale, uhićenog 50-godišnjaka opisuju kao nasilnika koji je maltretirao sve oko sebe. "On je totalno asocijalan tip, sklon nasilju i prijetnjama. Pa jučer je tu po selu prijetio pištoljem, prije koji dan je ubio psa vučjaka, a policiji je itekako dobro poznat", ispričali su susjedi, koji navode kako je 50-godišnjak razveden i ima troje djece.

Pročitajte više