Kraj suđenja za ubojstvo torcidaša, majka: "Ubojica je uništio naš život"

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

PRESUDA Nikoli Gusiću Janjiću za ubojstvo torcidaša Ivana Mate Blaževića zvanog Blato bit će objavljena sutra u podne i pol.

Danas su stranke iznijele završne riječi, javlja Dalmatinski portal.

Optužba traži da se Gusić Janjić primjereno kazni, jer je postupao svjesno i s namjerom da ubije Blaževića.

Ubo ga je nožem u ranim jutarnjim satima 11. kolovoza 2017. godine na izlasku iz kafića Reket u Stobreču. Blažević i Gusić Janjić imali su sukob i na Veliki petak iste godine.

Tužiteljica Rene Laura danas je kazala kako ne stoji priča da je Gusić Janjić bio okružen skupinom torcidaša jer za to jednostavno nije bilo vremena. Smatra da je dokazano da je optuženi ubo Blaževića odmah po izlasku iz kafića Reket kada je skrenuo udesno. Drži da su vještaci u Vrapču išli u prilog Gusiću Janjiću jer su prihvatili sve njegove tvrdnje, a obranu je odbacila kao neuvjerljivu i sračunatu na izbjegavanje kaznene odgovornosti. Smatra da je optuženi donio nož od kuće, a ne da ga je kupio na fešti Svetog Lovre istu noć kada je došlo do ubojstva, kako je ustvrdio u svojoj obrani.

Majka tražila maksimalnu kaznu

Tanja Žuvela Blažević, majka ubijenog Blate, zatražila je najstrožu kaznu za Gusić Janjića, 20 godina zatvora.

"Očito je da su teze obrane montirane i lažne. Moj sin je bio mlađi i mršaviji od ubojice, a bio je i nenaoružan. Moj sin je bio voljena osoba. Imao je dosta prijatelja. Ubojica je uništio cijeli naš život. Koja cijena može biti za osobu koja je to napravila? Jedino maksimalna kazna, i to tražim zbog zaštite mene i moje djece, cijelog društva. Jedino normalno bi bilo da ga osudite na maksimalnu kaznu i liječenje. Sina mi je ubo u srce, nije mu dao nikakvu šansu za život", kazala je majka ubijenog.

Pročitajte više