Kratki predah za stanare Šimunovićeve: Deložacija 40 obitelji ipak odgođena

DANAS ipak neće biti izvršena deložacija 40 obitelji, stanara zgrade u ulici Dinka Šimunovića, na splitskom Trsteniku. Zastupnik stanara, odvjetnik Toni Vukičević, uspio je u zadnjim trenucima ishoditi još jednu odgodu. Tražio je dvije stvari, a ni on sam nije siguran koja je upalila.

Izuzeće sudaca

"Upozorili smo da nije bilo odlučeno pravomoćno o svim zahtjevima stranaka, a zatražili smo i izuzeće svih sudaca Općinskog suda u Splitu, o čemu bi trebao odlučiti Županijski sud", izjavio je za Index odvjetnik Vukičević.

Nije jasno ni koliko su vremena stanari "kupili" pravnim akrobacijama odvjetnika Vukičevića. Nova deložacija mogla bi uslijediti već za koji dan.

"Neka plate i sve će biti u redu"

Pred zgradu oko koje se spori sa investitorom, tvrkom Incon, koja je završila u stečaju, stigao je jutros i vlasnik terena Anđelko Vatavuk. On smatra da je u pravu i da bi stanari njemu trebali platiti 200 eura po kvadratu kako bi ostali u svojim već plaćenim stanovima. Sud mu je dao za pravo.

Neki stanari već su Vatavuku platili traženo i zasad ne strahuju od deložacije. Njegov odvjetnik uvjerava da sve više ljudi javlja da plati ono što Vatavuk potražuje. Zgrada inače nikada nije dobila građevinsku dozvolu, i to upravo zbog spora Incona i Vatavuka.

Pročitajte više