Kremlj: Putin će se sastati s majkama vojnika koji se bore u Ukrajini

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Rusije Vladimir Putin danas će se sastati s majkama vojnika koji se bore u Ukrajini, priopćeno je iz Kremlja.

Prema SAD-u, u ratu u Ukrajini poginuli su i ranjeni deseci tisuća vojnika s obje strane. Stotine tisuća ruskih vojnika poslano je u borbu u Ukrajini, uključujući i više od 300.000 rezervista koji su pozvani u sklopu mobilizacije koju je Putin najavio u rujnu.

"Uoči Majčinog dana, koji se u Rusiji obilježava zadnje nedjelje u studenom, Vladimir Putin će se sastati s majkama vojnika koji sudjeluju u specijalnoj vojnoj operaciji. Putin će se susresti i s majkama rezervista koji su pozvani u borbu te s majkama profesionalnih vojnika", stoji u priopćenju Kremlja.

Podaci o ubijenim vojnicima

Ukrajina ne objavljuje svoje vojne gubitke. Rusija je 21. rujna posljednji put javno iznijela svoje gubitke, kada je ministar obrane Sergej Šojgu rekao da je ubijeno 5937 ruskih vojnika. Ali taj je broj daleko manji od međunarodnih procjena.

Vrhovni američki general procijenio je 9. studenoga da su Rusija i Ukrajina imaju više od 100.000 ubijenih ili ranjenih vojnika.

Pročitajte više