Kremlj za upad antisemitske rulje na aerodrom u Rusiji optužio "uplitanje Zapada"

Foto: Profimedia

Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, za sinoćnji je upad rulje na dagestanski aerodrom, gdje su tražili Židove koji su sletjeli iz Tel Aviva, okrivio "vanjsko uplitanje".

Kako je najavio, ruski predsjednik Putin će se večeras oko 7 navečer susresti s visokim sigurnosnim i civilnim dužnosnicima ruske većinski muslimanske pokrajine Dagestan kako bi razgovarao o "pokušajima Zapada da događaje na Bliskom istoku koristi za stvaranje razdora u ruskom društvu".

Što se dogodilo na aerodromu?

Podsjetimo, 60 osoba privedeno je nakon što su stotine protuizraelskih prosvjednika upale sinoć u zračnu luku Mahačkala u većinski muslimanskoj regiji Dagestan u Rusiji, izvijestila je jutros ruska režimska novinska agencija RIA.

RIA je objavila da je identificirano 150 najaktivnijih prosvjednika. U incidentu je, kako se navodi, ozlijeđeno devet policajaca, od kojih su dvojica na liječenju u bolnici.

Upali na pistu 

Rulja je sinoć upala na pistu i u zgradu zračne luke u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana, ruske republike s muslimanskom većinom, nakon najave dolaska zrakoplova iz Tel Aviva. Tražili su putnike iz Izraela.

Ruske snage reda objavile su kasno sinoć da su svi "neovlašteni građani" uklonjeni iz zračne luke Mahačkala i da je situacija pod kontrolom. Zrakoplovne vlasti rekle su da će aerodrom u Mahačkali ostati zatvoren do 6. studenoga.

Pročitajte više