VIDEO, FOTO Počelo je, zatvaraju se trgovine Konzuma po Dalmaciji

Foto: Čitatelj

KRENULO je zatvaranje prodajnih mjesta Konzuma. Prema informacijama koje smo dobili iz Agrokora, do kraja ovog mjeseca bit će zatvorene 22 trgovine.

Jutros je zatvorena trgovina u središtu Zadra, a informacije o zatvaranjima stižu i iz Šibenika, okolice Dubrovnika...


Iz Agrokora tvrde da radnici neće biti otpušteni, nego preseljeni na iste pozicije u drugim trgovinama.

"Trgovina Konzuma u Zadru na adresi Mate Karamana 5 zatvorena je sukladno planu restrukturiranja u sklopu kojeg je planirano zatvaranje ukupno 22 prodavaonice do kraja srpnja. Svi zaposlenici iz navedene trgovine premješteni su na iste pozicije u drugim Konzumovim prodavaonicama u blizini te su tako očuvana sva radna mjesta. Ujedno će svim kupcima i dalje biti omogućena kupnja u Konzumu, i to u sklopu Konzumove prodavaonice koja se nalazi u neposrednoj blizini, u ulici Dalmatinskog Sabora 8.



Također, i svim zaposlenicima 22 Konzumova prodajna mjesta koja će se zatvoriti do kraja srpnja u različitim regijama diljem Hrvatske osiguran je kontinuitet zaposlenja te su im ponuđena nova radna mjesta. Napominjemo kako je Konzum i dosad svake godine zatvarao dio trgovina u skladu s tržišnim okolnostima te tako optimizirao svoju prodajnu mrežu. Ova zatvaranja imaju za cilj povećanje efikasnosti svakog pojedinog dijela kompanije te su sastavni dio procesa restrukturiranja u kojem je veliki fokus stavljen na očuvanje radnih mjesta", stoji u pisanom odgovoru Agrokora.

Pročitajte više