Krijumčari u Tajlandu ubili 13 kineskih mornara

KRIJUMČARI drogom oteli su dva broda koja su plovila rijekom Mekong i ubili 13 članova posade, kako bi brodovima mogli prevoziti tablete amfetamina, javlja agencija AP.

Novine China Daily prenijele su kako su brodovi oteti prošle srijede, a u blizini Chiang Raija u sjevernom Tajlandu u petak i subotu je otkriveno 12 tijela. Na istom području u noći sa nedjelje na ponedjeljak je otkriveno još jedno tijelo. Većina žrtava bila je vezana ljepljivom vrpcom, prekrivenih očiju i upucana. Posada je uključivala i dvije kuharice.

Bangkok Post prenio je kako su lokalne vlasti nakon vatrenog okršaja sa krijumčarima preuzele kontrolu nad brodovima, na kojima je pronađen teret, u kojem su se uz češnjak, jabuke i gorivo nalazile i amfetaminske tablete u vrijednosti od oko tri milijuna i 200 tisuća dolara.

Smatra se da iza napada stoji Nor Kham, vođa bande koja reketari posade brodova i ubija one mornare koji odbiju suradnju. Drogu brodovima krijumčare iz Mianmara u Tajland. Područje takozvanog Zlatnog trokuta, odnosno mjesta gdje se spajaju granice Mianmara, Laosa i Tajlanda zloglasno je zbog proizvodnje i trgovine heroina i ostalih nezakonitih narkotika.

Pročitajte više