Kristijan Stojanović Kiki ponovno oslobođen optužbe za ubojstvo Ive Stipetića

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

KRISTIJAN Stojanović ponovno je danas oslobođen optužbi za ubojstvo prijatelja Ive Stipetića početkom prosinca 2010. godine kod Klisa, piše Dalmacija danas

Stojanović je doveden iz kaznionice u Lepoglavi u lancima, a tijekom rasprave pravosudni su mu policajci skinuli lisičine s ruku dok su mu noge ostale vezane lancima.

Riječ je o trećoj presudi 38-godišnjem Kristijanu Stojanoviću koju je ovog puta donio sudac Dinko Mešin. Prethodne dvije su pale na Vrhovnom sudu. Stojanović je prvi put dobio 14 godina zatvora za "obično ubojstvo", a drugi put je pak oslobođen jer sudac Slavko Lozina nije našao dovoljno dokaza za osuđujuću odluku.

>>> Nema dokaza: Kristijan Stojanović oslobođen optužbe za ubojstvo Ive Stipetića

Obje presude su ukinute kako bi se bolje analizirali dokazi.

Podsjetimo, Stojanovića je Županijsko državno odvjetništvo teretilo za teško ubojstvo počinjeno početkom prosinca 2010. godine na Kočinjem brdu kod Klisa. 

>>> Nije teško, nego obično ubojstvo: Kristijanu Stojanoviću 14 godina za likvidaciju Ive Stipetića

U optužnici je stajalo da je na podmukao način nagovorio 22-godišnjeg Ivu Stipetića da se ukrca u njegov Seat Leon do Kočinjeg brda gdje su trebali isprobati novu strojnicu koju je Stojanović nabavio, samo da bi ga tamo likvidirao s dva metka iz pištolja. Glavni dokaz je bio iskaz Kikijevog kuma Ivice Šerića, koji je svjedočio kako mu je Stojanović na jednoj večeri rekao da je upravo on ubio prijatelja Ivu Stipetića.

Problematičan je bio i vremenski okvir. Naime, trebalo je precizno utvrditi je li Stojanović mogao napustiti teretanu na Pujankama, otići do Kočinjeg brda sa Stipetićem, ubiti ga i potom se vratiti u vremenu koje mu je bilo na raspolaganju.

Pročitajte više