Krivotvorenom diplomom došao do službeničkog mjesta u Gradskom vijeću

SLUŽBENIK Gradskog vijeća Svetog Ivana Zeline, kojemu policija nije otkrila identitet, osumnjičen je danas za prijevaru i krivotvorenje diplome Pravnog fakulteta na osnovu koje se i zaposlio u Gradskom vijeću.

Zagrebačka policija izvijestila je poslijepodne da su službenici Policijske postaje Sveti Ivan Zelina dovršili kriminalističku obradu nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava i prijevare.

U policiji tvrde da je kriminalističkom obradom utvrđeno kako je osumnjičeni 1992. od nepoznatog muškarca u zagrebačkom kafiću "Kavkaz", u blizini Pravnog fakulteta, pribavio krivotvorenu diplomu uz pomoć koje se zaposlio kao službenik Gradskog vijeća Svetog Ivana Zeline.

Protiv osumnjičenog biti će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Dugom Selu, kažu u policiji koja nastavlja obradu kako bi otkrila krivotvoritelja od kojega je osumnjičeni nabavio diplomu.

Policija nije izvijestila koliko je osumnjičeni platio krivotvorenu diplomu i na kojem je službeničkom mjestu radio u Gradskom vijeću Svetog Ivana Zeline.

Pročitajte više