Kršćanska koalicija: Manjine zagrebačkim Prideom "ugnjetavaju" većinu

"POVODOM ovogodišnjeg Zagreb Pride-a 2008. želimo uputiti apel vlasti i civilnom društvu da ne podržava takve oblike javnih okupljanja. Smatramo da se pod okriljem 'uskraćivanja osnovnih građanskih i ljudskih prava' skriva sistematizirana politika općeg i javnog pritiska prema većinskom stanovništvu Republike Hrvatske, koje se u visokom postotku izjašnjava kao kršćansko, te diskriminacija i netolerancija svih ostalih koji suprotno misle", stoji u proglasu Hrvatske kršćanske koalicije koju potpisuje Mario Dučić.

Prema mišljenju HKK, želje i namjere udruga koje organiziraju Gay Pride nisu samo obrana obespravljenih, već silan i snažan prodor u javnost i politiku te nametanje vlastitih vrijednosti kao jedinih prihvatljivih, zatim osuđivanje te omalovažavanje ostalih koji imaju oprečno mišljenje.

Pozivao na moralno obraćenje u Isusu

"Takvi stavovi i nastupi vode također prema želji da se zakonski 'zabrane' i osude takvi ljudi i stavovi kao 'homofobni' i netolerantni kako bi se nad njima kasnije vršili razni pritisci koji se protive demokratskim i kršćanskim načelima kroz zakonske institucije, medije, obrazovni sistem", stoji u proglasu HKK kao i dodatak da i moderna demokracija ima jasne moralne i etične granice bez kojih ne može biti prave i istinske demokracije i kvalitetnog društva.

Mario Dučić poznat je u Hrvatskoj kao pastor Crkve cjelovitog evanđelja, a protiv Zagreb Pridea bunio se i prije četiri godine. Naime, tada je 2004. godine osudio javno promicanje homoseksualizma kao veliku opasnost za moralne vrijednosti hrvatskog naroda i društva u cjelini.

Tada je pozvao se sudionike Pridea na "moralno obraćanje vjerom u Isusa Krista", državne i gradske vlasti na "zaštitu društva od javnih promocija nemorala", a građane na "civiliziran istup protiv ovakve promocije homoseksualnosti i nemorala u društvu".

I.Ć.
Foto:Index
 

Pročitajte više