Kršteno deseto dijete u obitelji Ignjatović u Posavskim Podgajcima

U ŽUPNOJ crkvi Presvetog Trojstva u Posavskim Podgajcima, na županjskome području, večeras je kršten Gabrijel Ignjačić, deseto dijete Ivanke i Ivana Ignjačića.

U nazočnosti mnogobrojnih mještana, rodbine i prijatelja te kuma malog Gabrijela, vukovarsko-srijemskog župana Nikole Šafera, sakrament krštenja udijelio je biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić.

Obitelj Ivanke (40) i Ivana (44) Ignjačića jedina u Posavskim Podgajcima ima desetero djece. Najstarija Ružica (20), završila je srednju medicinsku školu, ali ne radi, kao ni njezin brat Ante (18), koji je završio za automehaničara.

Obitelj živi od 1300 kuna Ivanove vojne mirovine i 2000 kuna dječjeg doplatka.

"Svi su nas zaboravili. Mnogi naši sumještani ne gledaju s odobravanjem na našu mnogočlanu obitelj, a čini se da tako postupa i država", kaže razočarano Ivan Ignjačić, dodajući kako je na početku Domovinskog rata ostavio trudnu ženu s petero male djece i otišao na dubrovačko bojište.

Poslije je, kaže, prošao sva bojišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Bio je ranjavan, a na kraju je, kako ističe, "kao nagradu od države dobio 1300 kuna mirovine".

"Ne može se to nazvati mirovinom, to je socijalna pomoć. Bolje bih prošao da sam, kao neki, otišao s obitelji u Njemačku, a vratio se nakon rata", kaže, no zaključuje: "Ipak je najvažnije da su mi djeca zdrava, a preživjet će se već nekako."

Zahvaljujući mnogim donatorima, obitelj Ivanke i Ivana uspjela je izgraditi novu kuću, a želja im je da se uskoro priključe na mjesni vodovod.

"Vjerujemo kako će ipak biti bolje. Nadam se da će ova naša djeca puno bolje proći u životu od nas, njihovih roditelja, da će im život biti lakši i ljepši", kaže Ivana Ignjačić te dodaje kako je, unatoč svim obvezama koje ima kao majka desetero djece, ponosna i sretna što ih ima.

(Hina) xdraž yjn

Pročitajte više