Krstičević se jučer s oltara obratio vjernicima. Ovako se križao prije par godina

Screenshot: Twitter

Don Josip Lončar je na kraju jučerašnje mlade mise u crkvi sv. Lovre u Stobreču pozvao HDZ-ovog kandidata u X. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima i bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića da s oltara pozdravi vjernike. 

"Krstičević je samo pozdravio građane i rekao: 'Bog vas blagoslovio.' Meni je on drag, ali oltar je sveto mjesto. Došao sam čuti riječ Gospodnju, a ne riječ Damira Krstičevića", ispričao je vjernik koji je bio na misi za Dalmatinski portal. 

Krstičević je za Dalmatinski portal potvrdio kako je bio na jučerašnjoj misi u Stobreču, ali je istaknuo kako nije očekivao poziv svećenika da pozdravi vjernike. Međutim, uvjeren je kako mu se don Lončar nije obratio kao političaru, već kao generalu koji je dao svoj obol u Domovinskom ratu. 

Krstičević 2019. bio predmet sprdnje

"Vidio me je i obavijestio vjernike da sam s njima tu na misi. Rekao je da mu je drago da sam tu i pozvao me da izađem iz klupe. Stao sam pored njega. Kazao je još kako sam s braniteljima oslobodio domovinu da bismo danas živjeli u slobodi i miru. Nakon toga je rekao: 'Ajde, generale, nešto reci.'

Zahvalio sam ljudima na svemu, poželio im ugodnu nedjelju. Još jednom sam se zahvalio našim prijateljima i braniteljima zbog kojih danas živimo u miru i slobodi, najveću zahvalnost sam izrazio našim poginulima, i to je to", poručio je Krstičević. 

Podsjetimo, Krstičević je 2019. postao predmet brutalnog sprdanja zbog pokreta koje je izvodio na misama. U ožujku 2019., viralnom je postala snimka na kojoj se Krstičević križa i izvodi čudan pokret koji je izgledao kao nešto između čučnja u teretani i klanjanja u crkvi. 

U studenom iste godine, društvenim mrežama počela se širiti snimka na kojoj Krstičević pokušava izvesti trostruki znak križa, koji svećenik i vjernici stavljaju na čelo, usta i prsa prije čitanja evanđelja, no baš mu nije išlo. Korisnici društvenih mreža komentirali su da je skoro oko iskopao dok je sumanuto prstom prelazio preko čela i nosa. Na kraju snimke je i blago čučnuo, što je postalo njegov zaštitni znak.

Pročitajte više