Kujundžić: Jedan sam od rijetkih koji podržava novog Milanovića, šteta što ovakav nije bio 4 godine

Screenshot: N1

U EMISIJI Novi dan na N1 Televiziji gostovao je Milan Kujundžić, predsjednik stranke Hrvatska zora. Okomio se na Sabor kojeg je nazvao blijedom, konfuznom i neučinkovitom institucijom, a kao jedan od ključnih problema u Hrvatskoj naveo je zaduženost i pravosuđe koje stvara pravnu nesigurnost od koje investitori bježe.

Slaže se s mišljenjem koje je u jučerašnjoj emisiji Nedjeljom u 2 iznijela Jadranka Kosor o tome da bi iduća vlast mogla pasti prije isteka mandata zbog teške situacije u Hrvatskoj. On smatra da su mirovinski i zdravstveni sustav pred kolapsom. Slučaj franak, kaže Kujundžić, ne bi se dogodio da je Sabor funkcionirao prije 12 godina. Politiku vodi isključivo Vlada, a Sabor je, smatra Kujundžić, samo glasačka mašina.

Predizborna trgovina je, kaže, počela, a njegova stranka neće držati ljestve ni HDZ-u ni SDP-u. Pomalo neočekivano, Kujundžić pozitivno govorio o premijeru Milanoviću.

"Ja sam jedan od rijetkih koji je napisao pohvale na račun Zorana Milanovića, jer ono što on govori u zadnje vrijeme je jako lijepo. Da je to radio četiri godine, bilo bi krasno. Jedan sam od rijetkih koji  podržava novog Milanovića", rekao je Kujundžić, ali zamjera SDP-u da svoju domoljubnu retoriku koristi za obmanu birača i kupnju glasova.

O HDZ-ovom "Pet plus", je izjavio kako su sadržaj programa ljudi. a u ljude koji stoje iza programa sumnja.

"Bit ćemo podstanari u svojoj zemlji! Tako će biti i sa frankom. Novi franak, još gori se priprema!", kazao je Kujundžić dodavši kako smatra da aktualna Vlada sprema velik porez na nekretnine. Kujundžić ne isključuje no mogućnost velike koalicije HDZ-a i SDP-a.


 

Pročitajte više