Kujundžić Mostovu zastupnicu optužio da laže

Screenshot: N1

GOST Novog dana na N1 televiziji bio je ministar zdravstva Milan Kujundžić. Komentirao je proračun za zdravstvo, novi zakon, ali se i osvrnuo na nedavnu aferu oko kiretaže.

Ustvrdio je da Mostova zastupnica nije govorila istinu.

"Nismo zadovoljili očekivanje pacijenata niti javnosti. I zato potičemo bilo kojeg pacijenta da prijavi upravi bolnice bilo kakvu nepravilnost, da se te stvari sankcioniraju.

Ovdje smo zadovoljili nešto drugo, istražili smo 401 prijavu i ono što je gospođa govorila u Saboru. Provjerili smo to, imamo nalaz inspekcije i povjerenstva. U konkretnom slučaju u Splitu nije bilo nikakvih propusta. Mislim da je gospođa radila neprimjereno za saborsku zastupnicu - govorila je neistinu. Reći da je vakuum aspiracija i kiretaža isto je kao da ja kažem da je isto operirati i amputirati nogu", rekao je ministar zdravstva.

Na pitanje voditelja je li nalaz inspekcije vjerodostojan ako ga rade kolege iz iste bolnice, Kujundžić je odgovorio: "Nisu ga radile kolege iz bolnice. Jedno je povjerenstvo iz bolnice, a drugo inspekcija koju je poslalo Ministarstvo, s ekspertima iz drugih bolnica. Oba nalaza su identična. Što se tiče Splita i napada na šefa ginekologije, to nije u redu. Medicinski, etički nije mogao reći drugačije. Morao je obraniti interes, ugled svoje kuće, svih liječnika. Tako bacati blato, mislim da je to isto nešto što se treba sankcionirati."

Pročitajte više