Kujundžić našao krivca za fijasko sa skupim lijekovima - medije

Foto: FaH

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić priznao je da je na računu koji je vlada otvorila za skupe lijekove skupljeno malo novca.

>> Kujundžić je za pravo na život. Sve dok se ne rodite


Naime, na otvoreni račun za prikupljanje donacije za nabavku skupih lijekova u tri tjedna prikupljeno je tek nešto više od 27.000 kuna, što nije dovoljno ni za jednu dozu inovativnih lijekova.

Prema dostupnim informacijama, taj novac uplatile su tvrtke i građani, a vlada nije uplatila ni kune.

Kujundžić je danas prije sjednice vlade odgovarao na novinarska pitanja o fijasku akcije vlade i Ministarstva zdravstva. Pritom je priznao da je skupljeno vrlo malo novca, a potom je prozvao - medije.

"Vjerujem da će više ljudi biti senzibilizirano i da će biti više uplata kad se i mediji uključe, u pozitivnom smislu", rekao je Kujundžić.

Obećali fond, pa otvorili račun na koji vlada ništa ne uplaćuje


Podsjetimo, očajni roditelji djece koja boluju od spinalne mišićne atrofije molili su ministra i vladu da omoguće lijek njihovoj djeci. Kujundžić je prvo obećao da će osnovati Fond za skupe lijekove prema uzoru na Francusku. Po tome bi građani uplaćivali novac za skupe lijekove, a vlada bi iz proračuna uplaćivala iste iznose koje su građani donirali. Međutim, Kujundžić je samo otvorio račune na koje građani uplaćuju novac za lijekove, a vlada ne.

Index se prije nekoliko dana obratio vladi s pitanjem koliko je proračunskog novca vlada uplatila na taj račun, ali konkretan odgovor nismo dobili.

Pročitajte više