Kuma Gabrijele Žalac pijana pregazila ženu pa pobjegla. Ne ide u zatvor

Marijana Obradović (krajnje lijevo) i Gabrijela Žalac Foto: Požeška nadbiskupija

KUMA bivše ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac Marijana Obradović, koja je u alkoholiziranom stanju (1.34 promila), vozeći u automobilu dvoje malodobne djece, prouzrokovala prometnu nesreću u kojoj je stradala njena sumještanka te pobjegla s mjesta nesreće, osuđena je na Općinskom sudu u Požegi na osam mjeseci zatvora, s tim što je kazna preinačena u rad za opće dobro, javlja Telegram.

Tako će Marijana Obradović, budući da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada, morati raditi ukupno dva mjeseca (480) sati, jer je sutkinja požeškog Općinskog suda Đurđica Čakalić prihvatila prijedlog Općinskog državnog odvjetništva koji je zastupao Vlado Novak, a koje je tražilo upravo takvu kaznu.

Vještačenje je pokazalo da je osim 1.34 promila alkohola u krvi imala i značajnu koncentraciju diazepama.

Bila na listi HDZ-a

Marijana Obradović, prije nego što je pijana pogazila ženu pa pobjegla, bila je na listi HDZ-a.

Njeno se ime nalazilo na HDZ-ovoj listi za Županijsku skupštinu Požeško-slavonske županije, koju je predvodio obiteljski nasilnik i tadašnji HDZ-ovac koji je na tim izborima postao i župan - Alojz Tomašević. 

Na skupu koji se u održao u Požegi, na kojem je kao kandidatkinja predstavljena i prijateljica ministrice Žalac, pojavili su se brojni HDZ-ovi "uglednici" poput već spomenutog Alojza Tomaševića i Franje Lucića, a tamo je bio i tadašnji HDZ-ov ministar unutarnjih poslova Dražen Bošnjaković.

Kasnije je isključena iz požeškog HDZ-a.

Pijana udarila ženu i pobjegla

Obradović je u alkoholiziranom stanju automobilom marke Volkswagen požeških registracijskih oznaka 30. prosinca 2018. godine s kolnika sletjela na nogostup i naletjela na 35-godišnju Nataliju Baričević, općinsku vijećnicu u Jakšiću.

Bliska prijateljica ministrice Žalac Marijana Obradović pobjegla je s mjesta nesreće i nije pružila pomoć stradaloj, iako su ozljede bile teške.

Žena bila deset dana u bolnici

Zbog potresa mozga i drugih ozljeda Natalija Baričević u bolnici je provela deset dana. Prema policijskom izvješću, ministričina prijateljica u krvi je imala 1.11 promila alkohola, a prema nalazu krvi koji je na analizu poslan u Zagreb koncentracija je bila viša: iznosila je 1.36 promila.

"Slučaj se pokušalo zataškati koliko se moglo", kazao je tada za Telegram Ivan Baričević, suprug stradale Natalije. "Nesreća je bila 30. prosinca, a na nalaz krvi moralo se čekati do prije dva tjedna."

"Sve bi se zataškalo da joj nisu ispale tablice"

"Sve bi se potpuno zataškalo da prijateljica ministrice Gabrijele Žalac Marijana Obradović, koja je na mene, dok sam hodala nogostupom, u pijanom stanju naletjela svojim automobilom, nije imala nesreću pa je s njenog Volkswagena otpala registracijska pločica", kazala je za Telegram žrtva te prometne nesreće Natalija Baričević.

"Da nije bilo toga, vjerojatno se nikada ne bi ni saznalo tko me pokosio", dodala je.

Policija je, iako je u svom prvotnom priopćenju najavila da će podići kaznenu prijavu, protiv ministričine kume podnijela tek prekršajnu prijavu.

Pročitajte više