Kupnjom Encianovog Noni soka pomognite oboljelima od leukemije

KUPNJOM soka Noni tvrtke Encian pomoći će te liječenje osoba koje boluju od leukemije, limfoma i srodnih bolesti. 10 posto od iznosa zarade od tog proizvoda Enciana će uplaćivati na račun Hrvatske udruge leukemija i limfomi.

Predsjednik Udruge Krunoslav Cigoj, i sam oboljeli od leukemije, na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je najveća pomoć Udruge da čovjeku nakon saznanja da je obolio vrati povjerenje u njega samoga i da oboljeli prevlada paniku.

"Ja sam jedan od onih koji je imao sreću ili nesreću da oboli od leukemije prije dvadeset godina. Zahvaljujući kvalitetnim ljudima u zdravstvu ja sam živ. Ako čovjek prihvati bolest i tzv. pozitivizam lakše je pobijediti", rekao je Cigoj zahvalivši se Encianu što se odlučio sklopiti ugovor od donaciji.

Dr. Ivo Radman iz KBC Rebro istaknuo je kako su bolesti limfoma i leukemija u porastu za 4 posto godišnje, što znači da će se broj oboljelih za 20 godina udvostručiti. U 70 posto otkrivenih slučajeva ne zna se zašto je došlo do razvoja bolesti. Dr. Radam je istaknuo kao nagađanja da je uzrok većeg broj oboljelih u Hrvatskoj rat kroz koji smo prošli nije opravdan jer je porast oboljelih od bolesti imunološkog sustava zabilježen u Europi i svijetu, pa se uzroci prije mogu tražiti u načinu života: lošoj kvaliteti hrane, zagađenju i drugim faktorima modernog života.

Donacija Enciana, kako je rekao dr. Radman, važna je jer je liječenje oboljelih od leukemije i limfoma ekstremno skupo, pa Hrvatska zbog nedostatka novca u odnosu na zapadne zemlje zaostaje desetak godina.

Prema riječima Dubravke Pavić iz Enciana, tvrtka se odlučila na suradnju nakon saznanja da se pacijentima koji se liječe na "Rebru" sok Noni preporučuje za poboljšanje imuniteta.

Nerazrijeđeni sok se proizvodi na Tahitiju, a nakon što sok dobije maksimum djelatnih tvari transportira se u SAD, gdje se vrše klinička ispitivanja a potom se puni u ambalažu. Encian je direktni uvoznik za Hrvatsku, pa litra nerazrijeđenog Noni soka iznosi između 380 i 400 kuna, što je za oko 100 kuna manje u odnosu na konkurentske proizvode.

Hrvatska udruga leukemija i limfomi, koja trenutačno broji oko 200 članova, i Encian organizirat će edukativna predavanja u svim centrima Udruge po cijeloj Hrvatskoj. Na tim predavanjima svakoj oboljeloj osobi Encian će darovati jednu litru soka Noni. Prvo predavanje održat će se u prostorijama Udruge u Zagrebu 23. lipnja u 18 sati.

Pročitajte više