Kutlin odvjetnik za Index: Hrvatsko pravosuđe nam prebacuje predmet koji oni nisu završili

ODVJETNICI ozloglašenog Miroslava Kutle zatražili su danas na sudu u Sarajevu da se obustavi izvršenje kazne protiv njihovog klijenta, iako je u rujnu prošle godine na zagrebačkom Županijskom sudu donesena pravomoćna presuda da ima odležati dvije godine i osam mjeseci zbog malverzacija u tvrtki Gradski podrumi prije 17 godina.

"Tražili smo obustavu dok se u Hrvatskoj ne riješi žalba Vrhovnom sudu. Hrvatska na ovaj način prebacuje na BiH ono što sama nije dovršila", izjavio je za Index Kutlin odvjetnik Damir Alagić.

Kutle se, točno je, na presudu žalio Vrhovnom sudu, ali to ne utječe na izvšenje kazne, što tajkuna nije spriječilo da pobjegne u BiH.

Sarajevski sud bi sad "u razumnom roku" trebao odlučiti hoće li odobriti novi sudski postupak za slučaj Gradski podrumi, koji bi se vodio u BiH. 

Odvjetnik Alagić ponudio je Indexu zanimljivo objašnjenje zašto je Kutle u BiH, izvan dometa hrvatskog zatvorskog sustava, našao novi dom.

Kazao je da je vještakinja na zagrebačkom suđenju za Gradske podrume Mirta Tomljenović njegovom klijentu bila vrlo nesklona te da je čak rekla da će ga uništiti. Pa je Kutle pravdu došao tražiti u Sarajevo.

Tamo je nedavno najavio i otvaranje tvrtke za proizvodnju zdrave hrane, gdje će, najavljuje, zaposliti oko 500 ljudi.

Kutlina obrana jutros se na pedesetak stranica pisanog materijala pozvala na neke odluke Ustavnog suda u Hrvatskoj i ekspertizu Ekonomskog instituta u Sarajevu.

Pročitajte više